dissabte, 21 d’abril del 2012

Diccionari per a ociosos de 2nBACT: S, soledat

La professora de valencià Carme Carceller ens envia un avanç del treball que està portant a terme amb alumnat de 2n de batxillerat: 
Després d'estudiar la prosa de Joan Fuster, en 2n Bact hem repartit un abecedari i cadascú ha escrit una reflexió personal sobre una paraula qe començara per la lletra que li havia tocat. El resultat ha estat el nostre Diccionari per a ociosos de 2nBACT i ací teniu una mostra del que hem estat fent abans de publicar-lo:
"La soledat és roïna, la soledat és debilitat i pertany a aquells amb problemes. Així és el nostre món, un on tothom fuig de la soledat i així, la soledat es queda sola. Tres-cents amics en tuenti, cinc-cents en Facebook, desenes de contactes a una trucada de telèfon... són amics de plàstic, amics de pantalla, amics de teclat i ratolí. I quan un tall d'electricitat t'agafa per sorpresa? La soledat. Sí, vivim en un món hiper-mega-ultra-conectat, però això sí, amb la fragilitat d'un cable de fibra òptica.
La gent ja no té amics, col·lecciona amics. Fes-te amb tots, cen-cinquanta o més! Em sorprén l'afectivitat amb què un complet desconegut ompli el teu perfil de missatges agradables quan arriba el dia del teu natalici, però no ens enganyem : Aquell extrany només vol una felicitació equivalent quan ell siga qui complixca anys, i així demostrar-li al món que ell no està sól i no te problemes. Perque la soledat és roïna.
I enmig d'aquesta confusió jo dic : Relaxem-nos. Deixem de banda l'ordinador i el Iphone. Prenem-nos una cervesa amb quatre amics de debó. I acceptem-ho, no hem de demostrar res a ningú, i si per ser diferent et quedes sol descobriràs que la soledat és bona, la soledat ens dona fortalesa, ens ajuda a comprendre-mos a nosaltres mateixos i pertany a aquells que sabem valorar-la."
Rubén Tarín Alegre

1 comentari: